Alterations to a house in Dorset

Alterations to a house in Dorset

The alterations to a 1970’s house, which lies within the Dorset Area of Outstanding Natural Beauty, created a modern six-bedroom family home with formal dining and drawing rooms, a study, television room, kitchen and everyday eating area, play room, games room and utility spaces. The overall volume of the house was retained but the facades and interiors remodelled. On the northern elevation the main section of the house was made symmetrical with the addition of a two-storey projection at its eastern end to match that existing at the western end of the house. The eastern section of the house remains visually subservient to the main section of the house. The existing dining room bay was remodelled and a new single storey polygonal projecting bay was introduced to give additional depth to the previously ill-proportioned drawing room. The external wall surface of the house was replaced with a lime-based cream coloured render. These alterations have created an attractive building of traditional character that compliments the wider countryside within which it is situated.

Designed by Nigel Anderson