New Regency house in Berkshire

New Regency house in Berkshire

The previous house on this site had no particular architectural distinction and had been significantly altered and extended. The new house redevelops the site in a more sensitive way and replaces the house with one that is more in keeping and reflective of the architecture in the surrounding area and accommodates the needs of the young family. In a restrained classical style, the house is not overloaded with unnecessary decorative detail. It is set over two storeys and finished in Bath lime stone with the roof clad in slate, both materials compliment other houses found in the vicinity. The entrance elevation is defined with a central bay set forward from the main building and is further emphasised by a stone portico. The location of the house on the site takes advantage of the beautiful landscape setting and views to the south.

Designed by Hugh Petter
Landscape designer Marie-Louise Agius, Balston Agius

View interior gallery