Nymans Garden Visitor Centre, Sussex

Nymans Garden Visitor Centre, Sussex

Nymans Gardens required a new centre to serve its ever-increasing numbers of visitors. The new centre incorporates the existing entrance building and tea pavilion and provides a new, octagonal entrance building, a tea room with kitchens, a shop and external plant sales area and various staff offices. The tea rooms feature a blue striped roof in naturally patinated copper, topped with tall finials. This theme is carried over to the interior with its striped fabric ceiling. A trellised colonnade and canopy decorate the exterior entrance with internal trellises in the form of columns and festoons.

Commissioned by The National Trust
Designed by Robert Adam
Technical director Paul Hanvey
Contract Value £500,000
Completed in 2003